Navigatie

Stap 1
De basisinstrumenten voor het aanbrengen van tyre softener zijn een schraper of goede borstel, een paar latex handschoenen, een kwast met een open bak voor de tyre softener, of een (bloemen) spuit om de tyre softener eenvoudig aan te brengen.

Stap 2
Het is belangrijk om de band goed schoon te maken. Met een borstel of een schraper het oppervlak van de band schoonmaken en eventuele opgebouwde rubber te verwijderen. Hierdoor zal GRIP gelijkmatiger doordringen in het gehele loopvlak en helpt ook om de band in betere conditie te brengen voor de volgende race.

Giet wat tyre softener in het bakje of in de spuit en breng het dan gelijkmatig aan op het loopvlak van de band – niet op de wangen, daar heb je geen voordeel mee!

Bij de eerste laag zal het waarschijnlijk 30-60 minuten duren voordat het doordringtin de rubber, e.e.a. afhankelijk van de kamertemperatuur. Meerdere lagen tyre softener maakt het loopvlak nog zachter indien gewenst. Na vier of vijf extra lagen krijg je een aanzienlijke toename van de kleefkracht en de hardheid van de band wordt ± 10-15 Shore lager.

   

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3
Je kunt de banden niet direct gebruiken ! Laat de banden eerst een paar dagen liggen om ervoor te zorgen dat de tyre softener diep kan doordringen in het rubber. Dit duurt echt enkele dagen. Het is een langzaam maar noodzakelijk proces om ervoor te zorgen dat de banden voldoende worden verzacht en dat de tyre softener diep door het rubber is doorgedrongen. Omdat GRIP tyre softener niet of nauwelijks zal verdampen, zullen de banden ook na langere tijd zachter blijven.

   

© 2007 - 2020 CROSS RACE RALLY & DRIFT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel